Hjørnesteinsbedriften AS Rockwool i Moss hadde et genialt produkt, men hadde utfordringer med stabiliteten på pakkingen. Så kom Dynatec AS på banen.

Da Prosjektleder Gyrid Helene Sandtorp hos AS Rockwool i Moss skulle ta tak i problemet ble hun anbefalt å ta kontakt med Dynatec AS fra en av sine leverandører. Møtet resulterte i økonomisk og HMS gevinst.

Mossebedriften ble etablert i 1948 av Elkem for å produsere det da ca 100 år gamle produktet steinull, før det til slutt endte opp i 1993 som dagens AS Rockwool. Konsernet ROCKWOOL er verdens ledende leverandør av produkter og løsninger basert på steinull. AS ROCKWOOL er et heleid norsk datterselskap av ROCKWOOL International A/S, verdens største steinullprodusent med salgskontor i over 35 land, og 28 steinullfabrikker og 11 andre steinullrelaterte fabrikker i 17 land. Konsernet har ca. 10.600 ansatte, og produktene markedsføres over hele verden.
AS ROCKWOOL i Norge har ca. 240 ansatte, som omfatter administrasjonen i Oslo, salgsapparatet, og to fabrikker; en i Moss og en i Trondheim.

Granulat er oppmalte rester fra produksjon av andre steinullprodukter som f.eks. isolasjonsmatter osv. Det supre granulatproduktet blåses inn i vegger og loft for etterisolering av bygg. Steinullgranulatet blir komprimert og pakket i sekker før det palleteres og kjøres ut.

En smilende Skiftleder Aso Sherwani hos AS Rockwool forteller: “Før Dynatec As leverte palleteringsanlegget slet vi med dårlig stabling”.

“Kanskje ikke så rart”, skyter Gyrid Helene Sandtorp inn, “Pallene ble jo stablet for hånd og hver sekk veier 20 kg som da igjen stables oppå hverandre i 4 lag. Nå så vi etter en løsning så våre medarbeidere skulle slippe det tunge manuelle arbeidet”.

Jeg ser den. Posene med granulat er ikke de mest enkle å håndtere. Da å stable disse for hånd helt nøyaktig for deretter å vikle krympeplast godt og stramt er ikke en enkel sak.

“Etter at palleteringen ble automatisert går det nå som en lek. Rette, fine stabler gjort av robot, godt plastede paller, som nå kan stables oppå hverandre uten risiko for uhell”, sier Aso Sherwani strålende. “Alt skjer av seg selv. Eneste vi trenger gjøre er å fylle opp pallemagasinet når linja sier det er tomt”.

“AS Rockwool er veldig opptatt av best mulig arbeidsforhold for sine ansatte og investerer mye i HMS tiltak. Det gjør at vi har et relativt lavt sykefravær. At investeringen av denne palleteringslinja skulle gi utslag positivt på sykefraværet i tillegg til økonomisk gevinst hadde vi ikke sett for oss”, forteller Prosjektleder Sandtorp.

I dag kan de produsere 400 kg granulat i timen, og i år produseres det imponerende ca 3000 tonn granulat av steinull, et genialt biprodukt av rester og avkapp fra eksisterende produksjon.

“Palleteringslinja sparer oss for 3 årsverk som nå er omplassert og fortsatt er i full jobb” sier Gyrid og avslutter, “Dynatec AS har levert en virkelig god leveranse med få prosjektmessige utfordringer”.

“Trenger du etterisolere et gammelt hus har vi et supert nisjeprodukt her”, humrer Aso Sherwani leende der han sitter med granulatet og viser tommelen opp.

Les mer
Dynatec AS har levert en virkelig god leveranse med få prosjektmessige utfordringerProsjektleder Gyrid Helene Sandtorp hos AS Rockwool
Ta kontakt for mer info om dette anlegget :
Kurt Pedersen
kurt.pedersen@dynatec.no
Jeg vil kontaktes :
3
årsverk
400
kg i timen
3000
tonn i året

DYNATEC AS

Rakkestadveien 1, N-1814 Askim, Norge

Tlf: +47 69 83 80 10

dynatec@dynatec.no

Kurt Pedersen

Mob: +47 48 23 65 62

kurt.pedersen@dynatec.no

Salgssjef