"Vi er strålende fornøyd med DYNATEC og leveransen" sier Bent Solbakken, Fag og Prosjektdirektør i Norgesmøllene AS i Skien.

Norgesmøllene AS hadde ledig hylleplass i butikk de ønsket fylle med nyutviklet serie av Møllerens glutenfrie produkter, men de hadde ingen pakkeløsning klar.

Vi hadde jo utviklet 10 forskjellige glutenfrie produkter som skulle pakkes fordelt på 3 forskjellige posetyper så det begynte haste med å finne en løsning, ellers ville vi miste hylleplassen, forteller Bent Solbakken, Fag og Prosjektdirektør i Norgesmøllene AS i Skien.

-Mange leverandører ønsket leveransen, men bare én skilte seg klart ut i prosessen og det var Dynatec AS. Solbakken utdyper: -Dynatec AS var eneste leverandør som sa de kunne levere innen fristen. I tillegg kom de med en meget fleksibel løsning som med få tastetrykk og enkle grep har gjort omstillingen av pakkemaskin for pakking av de forskjellige sortene til en lek. En ekstra trygghet er at de har egen serviceavdeling som gir oss kort responstid hvis uhellet først skulle være ute.

I det vi går for å se pakkeløsningen passerer vi døra hvor de mikser og blander de nyutviklede glutenfrie mel- og bakemiksene sine. Der slipper ingen uvedkommende inn. Derfra slippes blandingene ned i to forskjellige trakter ut ifra hvilken pakkemetode som passer best for produktet.

-Fra trakten og ned til ferdig pakkede poser er det Dynatec AS har levert, sier Solbakken idet vi entrer
rommet hvor pakkelinjen står. Der ble vi møtt av en smilende Tine Halvorsen, leder for pakkeriet. Hun viser stolt frem anlegget og forklarer prosessen;

For å kunne styre vektnøyaktighet på de forskjellige miksene var Norgesmøllene AS nødt til å ha to forskjellige innmatningsløsninger. Løsningen ble en
multihodevekt fra Ilapak for grøvre blandinger og en Auger, eller innmatningsskrue fra All-Fill for finere mel og blandinger. Slik fikk de kontroll på vekten til hvert produkt. Begge innmaterne står samlet i etasjen over selve pakkemaskinen. Gjennom luke i gulvet tres påfyllingsrør ned til flow wrap maskinen og ned slippes riktig mengde av glutenfri blandingen som til enhver tid pakkes. Selve pakkemaskinen er en Ilapak Vegatronic 2000.

-Vegatronicen står på skinner slik at vi enkelt og presist flytter den frem og tilbake mellom auger filleren og multihodevekta for raskest mulig kunne pakke det som til enhver tid skal i poser, forklarer Pakkerilederen Tine Halvorsen engasjert.

Med kjappe skritt og erfarne bevegelser har Halvorsen flyttet pakkemaskinen over til luka med innmatningsskruen, justert sveiseverktøyet på Vegatronicen til riktig type pose for blandingen som skal pakkes og gjort rent multihodevekten slik at den er klar for neste produkt.

Ut av pakkemaskinen kommer avanserte quattro seal ståposer i to forskjellige størrelser og doy bag med zip. Vegatronicen produserer inntil 50 ferdigfylte poser i minuttet av de forskjellige glutenfrie blandingene.

Derfra transporteres posene på transportbånd for kontroll. Først igjennom røntgen for sjekk av fremmedlegemer, deretter på en sjekkvekt for kontroll av vekten før posene pakkes i esker for utsendelse til butikk.

Feksibiliteten for pakking har vi sett fungerer, men hvor kom ideen for alle glutenfrie variantene fra?

Fag og Prosjektdirektør i Norgesmøllene AS, Bent Solbakken ler og forteller stolt:
-Tidligere importerte vi glutenfrie produkter, men for et stadig voksende marked følte vi ikke at vi hadde riktig produkt for det norske markedet. Så vi satte vår innovative utviklingsgruppe på saken. Kravet var norske smaker og trygghet. Utviklingsgruppa kom opp med 10 forskjellige glutenfrie produkter! Samtidig jobber vi tett med Søliaki forbundet og vi har investert i helt nytt labutstyr for test og målinger. Slik sørger vi for at tryggheten av våre glutenfrie produkter holder mål samtidig som kompetansen heves hos oss i Norgesmøllene AS.

Hvordan har Møllerens Glutenfri serie blitt mottatt?
-Markedet har omfavnet produktene! Tilbakemeldingene har vært overveldende. Meldinger som “god smak” og “utrolig at det er glutenfritt” varmer helt inn i sjela, sier Bent Solbakken.
-Glutenfri satsingen vår har vært en suksess. Markedsandelene øker og i tillegg har vi ansatt to nye årsverk for å holde unna etterspørselen.

Er det planer om flere glutenfrie produkter?
-Det blir lansert to nye posemikser i løpet av året bl.a. lapper og vafler. Ellers har vi helt ny glutenfri produktserie på gang, men det kan jeg ikke si noe om enda, avslutter Solbakken hemmelighetsfull.

Med ansatte som har slik stolthet og passion for arbeidet sitt som Halvorsen og Solbakken utstråler, er jeg overbevist om at Møllerens glutenfrie gull vil fortsette å imponere med spennende nyheter og smak for norske ganer også i fremtiden.

Les mer
Vi valgte DYNATEC for leveringsfrist, den fleksible løsningen og serviceavdelingenBent Solbakken, Fag og Prosjektdirektør i Norgesmøllene AS
Ta kontakt for mer info om dette anlegget :
Kurt Pedersen
kurt.pedersen@dynatec.no
Jeg vil kontaktes :
1
Vegatronic
3
posetyper
12
forskjellige produkter

Kurt Pedersen

Mob: +47 48 23 65 62

kurt.pedersen@dynatec.no

Salgssjef