Arild Christoffersen i Kransekakebakeren har store planer fremover

3.960.000 kransekakeringer fordelt på 220.000 kransekaker triller ut av Kransekakebakeren AS sitt lokale i Askim i år, og med det kan eier Arild Christoffersen med rette kalles “Ringenes Herre”

BARNDOMMENS RINGVIRKNINGER
Barneskoa til Arild Christoffersen ble utslitt der han løp rundt og hjalp til i sine foreldres gamle kolonialhandel i Askim. På tradisjonelt vis hadde kolonialen hjemmelagde produkter, fra blodklubb til kransekaker, til lokale husmødres store glede. Arild begynte allerede i tenårene å se et potensiale i kransekakene da etterspørselen bare økte og ble en virkelig lønnsom biintekt for den unge bakeren. 1990 ble Kransekakebakeren etablert og satsingen på festkake nummer én et faktum.

27 ÅR MED VEKST FRA BAKROM TIL FABRIKK
Fra Arild Christoffersen i Kransekakebakeren AS startet med kransekaker på bakrommet i foreldrenes kolonial og til veletablert fabrikk har det gått 27 år. “det har vært 27 år med vekst” sier Arild tankefull. “Fra et titalls kransekaker til 220.000 stk i året er vi verdens største kransekakebaker” fortsetter han smilende, “Men det er klart det har vært hardt arbeid”. I dag leverer Kransekakebakeren AS til alle de store kjedene hvor de har hver sin tilpassede grunnoppskrift.

VEIEN TIL SUKSESS
Med kremmerblod i årene har Arild lært seg å se muligheter. “For å lykkes valgte vi å gjøre det vi er gode på selv og overlate de andre oppgavene til de som er best på hvert sitt felt” konstaterer Christoffersen. “Med kvalitet som hovedfokus har vi har utviklet 5 forskjellige deiger fra hjemmebakt variant uten konserveringsmidler til de med lengre holdbarhetstid, alt etter kundens ønske” fortsetter han. “Selve nøkkelen til lønnsomhet for oss med storproduksjon her i Norge har vært automatisering”, poengterer Christoffersen og fortsetter, “Her har Dynatec AS med sine spesialutviklede løsninger og maskiner vært avgjørende for at produksjonskapasiteten vår tok av”.

AUTOMATISERING SKREMMER IMPORTSPØKELSET
Sommeren 2007 var ordrene så store at kapasiteten var sprengt for Kransekakebakeren AS. Dynatec AS ble kontaktet og et høyrisikoprosjekt ble satt igang. Et halvt år etter var en kransekakemater med hygienisk transportør utviklet og produksjonskapasiteten økt betraktelig. Automatiseringen var så vellykket at Arild ville mer. Den mest tidkrevende jobben, melisdekorering av ringene, var neste prosjekt. “Den unike løsningen Dynatec AS kom opp med gjør at vi i dag dekorerer en 18 ringers kransekake på 30 sekunder!” smiler Arild. “Vår norskproduserte kransekake i topp kvalitet er noe folk vil ha”. Automatiseringen har ført til at Kransekakebakeren AS har tid til å tenke nytt. Nye produkter har blitt utviklet. Foruten kakemenn til jul, har også kransekakestenger blitt et populært produkt. “Kransekaker har tradisjonsvis vært et juleprodukt og til høytidlige selskapligheter som dåp, konfirmasjon og bryllup så terskelen for å få salgsplass i butikk har vært/er høy, forteller Arild, men han tror at forbruker ønsker økt tilgang på det fantastiske produktet”, fortsetter han, “vi startet med 150.000 pakker og nå et par år etter produseres det 500.000 pakker som selges i en noe utvidet jule- og mai sesong, men håpet er at butikkene snart vil selge dette produktet hele året. Kransekake er et kose produkt som også inneholder mye næring med opp til 44% mandler, så det er et bra alternativ når man først skal kose seg.

SAGAEN OM RINGENES HERRE FORTSETTER
Hos Kransekakebakeren AS har ikke automatisering gått på bekostning av arbeidsstokken. Fokuset til suksessbedriften har vært å beholde menneskene. “De er med på effektiviseringen for å utvikle nye produkter” utdyper Christoffersen. “Planen er å bygge ut produksjonslokalet og automatisere mer allerede neste år”. På spørsmålet om det er noen nye produkter på gang svarer Arild Christoffersen hemmelighetsfull: ”Ja planen er klar!”

Les mer
“Automatisering er en forutsetning for å skremme bort importspøkelset!”Arild Christoffersen, Kransekakebakeren AS
Ta kontakt for mer info om dette anlegget :
Henning Solberg
henning.solberg@dynatec.no
Jeg vil kontaktes :
220.000
kransekaker i året
30 sekunder
18 ringers kransekake
550.000 pk
kransekakestenger i året