Strålende fornøyde med investeringen både Bakerisjef Linn Kathrine Stavang-Holgersen og Mesterbaker Asle Svartveit

“Det er umulig tjene penger med en utslitt Bollelinje” ytret Bakerisjef hos Haugli Bakeri, Linn Kathrine Stavang-Holgersen, fortvilet. ny König Combi Line ble valgt, en investering som viste seg gi uante konsekvenser.


Haugli Bakeri
Erverdige Haugli Bakeri har servert baker- og konditorvarer av høy kvalitet siden 1924. Med hele 8 egne bakeriutsalg fordelt rundt på Haugalandet, samt levering til butikkjeder og storhusholdning, er Haugli Bakeri det store lokalbakeriet alle i
distriktet kjenner til. I snart 100 år har Haugli Bakeri hold på. Det forteller at kvaliteten er godt ivaretatt der bakeriet nå holder til i flotte og moderne lokaler i Haugesund.

Behovet for investering
“Den gamle lunefulle bollelinje var ihjelkjørt” forteller Bakerisjef Stavang-Holgersen. “Bollelinjen var så gammel og sliten at vi måtte være 3 personer for å holde produksjonen i gang på små enkle produksjoner.” Det gikk så langt at de tapte penger på deres mest populære produkt, horn. Ledelsen maste om at bakerne måtte bli mere effektive. Bakerne var en energisk gjeng bestående av lang erfaring og unge fremadstormende med brennende lidenskap for faget så Bakerisjef Stavang-Holgersen visste jo at problemet ikke var arbeidsstokken, det var rett og slett kjevlelinjen som var problemet. Med tårevåte øyne og fortvilelse i stemmen gikk Bakerisjefen til ledelsen og sa: “Det er umulig å tjene penger med en utslitt bollelinje.” Da ble hun hørt.

Prosessen
Kartlegging av behov og ønsker ble igangsatt og Dynatec sin løsning med König Combi Line ble raskt slått fast som det ideele valget. Referansebesøk hos andre bakerier med tilsvarende løsning var selve utløseren for kjøp av kombilinjen.
“Vi fikk jo ikke sett kombilinjen kjøre alle produktene vi selv kjører så vi var jo litt spente på hvordan Combi Line skulle takle alle variantene våre” forteller Stavang-Holgersen.

Annerledesåret
Så kom Covid 19. Kun 1 måned inn i pandemien var dato for leveransen. Heldigvis kom linjen som avtalt og montasjen gikk etter boka. Opplæringen gikk raskt og forståelsen var god blant bakerne hos Haugli Bakeri, men selve eksperttipsene bare bakerne seg i mellom forstår uteble da Königs ekspertbaker ikke kunne reise på grunn av koronarestriksjoner.
“Det var ikke nødvendigvis noe negativt” sier Bakerisjef Stavang-Holgersen, og fortsetter:” Det har ført til at våre bakere har blitt superbrukere på Combi Linen.”
Mesterbaker Asle Svartveit sier seg enig. “Det var mye å sette seg inn i i starten, men vi tok for oss ett og ett produkt og finjusterte. Deigtemperatur, melstrøing, trykk og hastighet var blant parameterne som måtte justeres på plass.” forteller han der han smilende betjener Combi Line alene.

Ny verden
Nå et år etter installasjon av kombilinjen, sitter latteren løst hos de smilende mesterbakerne hos Haugli Bakeri.
“Det er en helt ny verden” smiler Baker Asle Svartveit, og forklarer: “Før brukte vi en dag på en enkel produksjon og måtte være 3-4 personer for å klare holde bollelinjen i gang. Nå gjør jeg alene unna samme produksjon før lunsj. Königen er avansert og både stempler, strør og snitter i tillegg til tradisjonell rundvirking. Med enkle grep kan jeg alene stille om maskinen til å produsere nye produkter, helt enkelt genialt.”

“Vi har frigjort 2-3 personer som nå har tid til det bakerne ønsker å gjøre, det og utvikle nye produkter.” utfyller Bakerisjefen Stavang-Holgersen. “Vi har fått en helt ny hverdag. Nå har vi blitt så lønnsomme at vi kan tilby bedre priser.”

Haugli Bakeri produserer tradisjonelle bakevarer som horn, rundstykker skolebrød, brød mm, samt pizzasnurrer, halvstekt, diverse kaker og konditori produkter. På König Combi Line kjøres i dag 10 forskjellige produkter. Under utvikling er 10 nye produkter som også er tenkt å produsere på kombilinjen. Kundegrunnlaget er 3 delt, jevnt fordelt mellom 8 egne utsalg, dagligvare og storhusholdning.

Bakerisjef Linn Kathrine Stavang-Holgersen
avslutter spent: “Vi gleder oss til å se hvordan markedet tar i mot nyhetene vi slipper ut på markedet fremover. Våre kreative bakere har virkelig stått på.”Les mer
Nå har vi tid til å utvikle nye produkterBakerisjef Linn Kathrine Stavang-Holgersen